informatie

Kattenpension
De Gulden Snorhaer
 tarieven - openingstijdenvaccinaties - de kamers 

Tarieven 2023 

De prijzen zijn per 24 uur. Na 24 uur gaat er een nieuwe dag in.


één kat: €12,50 per dag (24u)
twee of meer katten: €11,50 per kat per dag (24u) 


langdurig verblijf één kat (vanaf 6 weken): €10,50 per kat per dag  (24u) 
langdurig verblijf meer katten (vanaf 6 weken): €9,50 per kat per dag (24u)


Ook een bezoekje aan de dierenarts en eventueel medicijnen zijn voor rekening van de eigenaar. Uiteraard proberen wij u vooraf in te lichten als er (gezondheids)problemen zijn, zodat we met u kunnen overleggen. Wij werken samen met Diergeneeskundig Centrum Breda.Voorwaarden 

Vaccinatiebewijs
Het vaccinatieboekje neemt u mee, dit wordt gecontroleerd bij het brengen. Het boekje blijft bij ons gedurende het verblijf. De vaccinatie dient geldig te zijn gedurende het hele verblijf bij ons. 
Geen vaccinatieboekje of geen geldige entingen? Dan kunnen we uw kat helaas niet aannemen. Verplichte entingen: katten-en niesziekte. Geen aanvullende vaccinaties nodig! 

Ontwormen en ontvlooien
Uw kat dient ontwormd en ontvlooid te zijn vóór het brengen.  

Speciaal dieet /  medicijnen
Dieetvoer en/of medicijnen geeft u mee, voldoende voor het gehele verblijf van uw kat. Ook moeilijke eters of bij specifieke wensen (bijvoorbeeld alleen zacht voer) dient u zelf het eigen voer van de kat mee te nemen. 


Vermeld bijzonderheden  altijd bij uw reservering, zodat wij er rekening mee kunnen houden in onze planning. We hebben namelijk maar beperkt ruimte voor dieetkatten. 


Diabetes, individuele opvang
Wij nemen geen diabetes patiënten aan en ook  geen katten die individueel gehuisvest moeten worden. Wij zijn een groepsopvang voor katten die sociaal genoeg zijn om in een groep te functioneren. Voor meer info kunt u het beste even bellen of mailen. 


Voeding in de groepskamers
Wij voeren harde brokjes van Royal Canin in verschillende smaken en in de avond een beetje zachtvoer van verschillende merken. Harde brokjes staan de gehele dag  en nacht in de kamer, zodat alle katten kunnen eten wanneer ze willen, behalve bij de dieet-kamer. 


Omdat de katten in een groep zitten, kunnen we niet controleren hoeveel elke kat eet. De ene kat zal afvallen (vanwege stress en minder eten), de ander zal juist aankomen (all-you-can-eat...).  Wij doen ons uiterste best om de katten zo goed mogelijk in de gaten te houden. 


De algemene voorwaarden van DIBEVO zijn bij ons van toepassing: 


algemene voorwaarden, klik hier.


Openingstijden


VOOR HET HALEN EN BRENGEN VAN UW KAT
maandag t/m vrijdag van 10.00u tot 11.00u en van 19.00u tot 20.00u 

zaterdag van 10.00u tot 11.00u

zondag en feestdagen gesloten (voor halen en brengen)  
Tijdens schoolvakanties zijn we ook op zondagochtend geopend van 10.00u tot 11.00u.

Annuleren

Annuleren kan in goed overleg.
Vraag naar de voorwaarden via de mail of telefonisch. 

Vrijblijvend een kijkje nemen? Dat kan! 

We plannen bezichtigingen vaak rond 11.00 in de ochtend, op afspraak.
Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken. 


Nieuwsgierig geworden? Neem alvast een kijkje in ons pension door op onderstaand filmpje te klikken: 


gezondheid en vaccinaties

Wij willen graag dat elke kat gezond ons pension binnenkomt en gezond weer vertrekt, vandaar dat wij de volgende eisen stellen: 


 • Uw kat is recentelijk ontwormd én ontvlooid.  
  Preventief ontwormen en ontvlooien is erg belangrijk en stellen wij dan ook verplicht. Het kan namelijk gebeuren dat er een kat bij ons binnen is gekomen die toch vlooien heeft, waardoor uw kat besmet zou kunnen raken. 

 • Uw kat is ingeënt tegen katten- en niesziekte (standaard vaccinatie) 
  De vaccinatie moet geldig zijn voor de gehele periode van het verblijf. 

  Niesziekte:  
   - De vaccinatie tegen niesziekte is 1 jaar geldig. 
   - De vaccinatie dient minimaal 3 weken voor het bezoek gegeven te zijn. 

  Kattenziekte:
  - De vaccinatie tegen kattenziekte is 3 jaar geldig.
  - De vaccinatie dient minimaal 3 weken voor het bezoek gegeven te zijn. 

  Wij vragen GEEN BB (Bordetella Bronchiseptica) Neusdruppel enting!! Indien uw kat deze enting toch gekregen heeft, moet dit minimaal 6 weken geleden zijn, anders kunnen wij uw kat helaas niet toelaten tot ons pension. 

 • Bij het brengen van de kat levert u het vaccinatieboekje (paspoort) van uw kat bij ons in. Wij controleren hierin of de vaccinatie nog geldig is. Als dit niet het geval is kan uw kat helaas niet bij ons blijven logeren. 
 • Uw kat is gezond. 
  Wij gaan ervan uit dat uw kat geen besmettelijke ziektes bij zich draagt. Als tijdens het verblijf blijkt dat uw kat toch ziek is zullen wij in overleg met u de dierenarts raadplegen. Wij kunnen in veel gevallen de zorg van zieke katten op ons nemen, maar in sommige gevallen is het fijner als de kat kan worden opgehaald door een bekende. Het kan daarom handig zijn als u een noodnummer aan ons doorgeeft van iemand die we kunnen bellen in geval van (ernstige) ziekte. 

  Uiteraard zijn katten die (gewone) medische zorg nodig hebben welkom. Wij kunnen medicijnen toedienen en speciale voeding aan uw kat geven. 
   


Helaas kan het voorkomen dat uw kat toch ziek wordt tijdens het verblijf in ons pension. Onder andere de kans op niesziekte is groot. Ondanks dat alle katten ingeënt zijn tegen niesziekte bestaat de kans dat dit virus de kop opsteekt. Veel katten zijn namelijk drager van het virus (wel zo'n 80 %! ). 
Bij stress is de weerstand van uw kat even verminderd, waardoor hij/zij vatbaarder is voor het virus en bij dragers van het virus kan het dan weer de kop opsteken. De verplichte enting biedt geen 100 % bescherming. Wij zullen er alles aan doen om besmetting met het virus te voorkomen, onder andere door goede hygiëne en een rustige omgeving. Wanneer er symptomen zijn zullen we de katten die besmet zijn meteen apart huisvesten in de quarantaineruimte en indien nodig de dierenarts bezoeken.   
Ook andere virussen (zoals rota / corona - buikgriep virussen) kunnen voorkomen in een pension. U brengt uw kat op eigen risico. Wordt deze ziek en moeten we ermee naar de dierenarts, dan zijn de kosten altijd voor de eigenaar van de kat. Voor meer informatie over vaccineren en ziektes kunt u de website van het LICG raadplegen door op deze link te klikken.
 Ongecastreerde katers / poezen
Het is helaas niet mogelijk om ongecastreerde katers bij ons te laten logeren. Katers (vanaf de leeftijd van 6 maanden) dienen gecastreerd te zijn als ze bij ons komen logeren. 
Ongecastreerde poezen zijn wel welkom, mits niet krols op dat moment.  Wij kunnen ook de poezenpil toedienen indien nodig.  


Naast bovenstaande afspraken gelden bij ons de algemene voorwaarden van Dibevo.


De kamers 


De Gulden Snorhaer heeft 5 gezamenlijke kattenkamers van verschillende grootte. Uw kat verblijft hier samen met andere katten. Er zijn vier kamers met een eigen buitenren (en een kattenluikje in de deur) en één iets kleinere kamer binnen zonder buitenren.


Al onze kamers zijn huiselijk ingericht en zijn ook voorzien van voldoende krab- en klimmogelijkheden, speeltjes, verstopplekjes en fijne mandjes en kussentjes. De binnenkamer wordt gebruikt voor het huisvesten van échte binnenkatten die niet naar buiten mogen van hun baasje en eventueel voor senioren. U kunt uw voorkeur hiervoor aangeven bij de reservering.   


De kamers zijn heel ruim opgezet en we zorgen ervoor dat het niet druk wordt in de kamers. Zo voelen alle katten zich hopelijk snel op hun gemak in de Gulden Snorhaer. 

Het pension is open en licht: er zijn veel ramen en de deuren hebben glas. De katten kunnen op veel plekjes lekker naar buiten kijken of naar de andere ruimtes.. 


In de lente- en zomermaanden (vanaf april - oktober ongeveer) kan er gebruik gemaakt worden van onze nieuwe buitenren. De katten kunnen daar heerlijk relaxen in de loungesets, of genieten van de zonsopkomst boven ons weiland. Ook kunnen ze binnen in de cabins een fijn plekje opzoeken om te slapen. De ren is voor ongeveer 3/4 deel overdekt, waardoor bij slecht weer de katten toch naar buiten kunnen. We merken dat niet alleen de echte buitenkatten de ren fantastisch vinden, maar zelfs ook poezen die gewend zijn om meer binnen te zijn hebben er afgelopen zomer een heel plezierig verblijf gehad. Er heerst een echt 'vakantiegevoel' in ons buitenverblijf!