kattenpension - info

Kattenpension
De Gulden Snorhaer
 tarieven - openingstijdenvaccinaties - de kamers 

Tarieven 2021


De prijzen zijn per dag.


één kat € 11,-

twee of meer katten € 10,- per kat 


De dag van ophalen wordt niet in rekening gebracht als u uw kat in de ochtend voor 11 uur komt ophalen. 
Indien u uw kat in de avond hebt gebracht en ook in de avond weer komt halen wordt ook de laatste dag niet meegerekend. U betaalt dus in principe steeds per 24 uur. 


Bij binnenkomst wordt het vaccinatiebewijs van uw kat gecontroleerd. Indien de entingen niet in orde zijn, mogen wij uw kat niet toelaten tot het pension. Het vaccinatieboekje blijft bij ons gedurende het verblijf. 

Mocht het nodig zijn dat we uw kat tijdens het verblijf moeten ontvlooien of ontwormen, dan brengen wij deze kosten in rekening.  

Ook een bezoekje aan de dierenarts en eventueel medicijnen zijn voor rekening van de eigenaar. Uiteraard proberen wij u vooraf in te lichten als er (gezondheids)problemen zijn, zodat we met u kunnen overleggen. Wij werken samen met Dierendokters Breda, maar zullen indien mogelijk uw eigen dierenarts bezoeken. 


Alle katten krijgen in het pension hoogwaardige voeding van Royal Canin. Ook krijgen ze af en toe een snoepje of wat zacht voer. 


Speciaal dieet of medicijnen?
Meestal is dit geen probleem. U geeft het voer of de medicijnen zelf mee, voldoende voor het gehele verblijf van uw kat. Vermeld het wel even bij uw reservering, zodat wij er rekening mee kunnen houden. 
Voor diabetespatiënten geldt dat u eerst even contact opneemt met ons om te kijken wat de mogelijkheden en extra kosten zijn. 

Openingstijden


VOOR HET HALEN EN BRENGEN VAN UW KAT
maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 11.00 uur en van 18.00 uur tot 19.00 uur

zaterdag van 10.00 tot 11.00

zondag en feestdagen gesloten (voor halen en brengen). 


Onze voorkeur gaat uit naar het halen en brengen van uw kat op bovenstaande openingstijden, om zo de rust van alle katten in het pension te waarborgen. In uitzonderlijke gevallen kunnen we van deze tijden afwijken. Neemt u hiervoor contact met ons op voordat u reserveert. 

Annuleren

Wij begrijpen dat er uiteenlopende redenen kunnen zijn waarom u het verblijf van uw kat bij ons moet annuleren of wijzigen. Bijvoorbeeld omdat uw vakantie niet doorgaat, een verbouwing of verhuizing uitgesteld moet worden, etc. Wij vinden dit heel begrijpelijk en annuleren of wijzigen kan bij ons daarom kosteloos, mits in goed overleg. Neemt u in dit geval graag tijdig contact met ons op. 

Vrijblijvend een kijkje nemen? 


Wilt u graag een keer komen kijken naar ons kattenpension? Dat kan! 
Wij werken op afspraak voor bezichtigingen en houden ons aan de huidige coronamaatregelen.  
Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken. 

Voorwaarden en vaccinaties

Wij willen graag dat elke kat gezond ons pension binnenkomt en gezond weer vertrekt, vandaar dat wij de volgende eisen stellen: 


 • Uw kat is recentelijk ontwormd én ontvlooid.  
 • Uw kat is ingeënt tegen katten- en niesziekte (standaard vaccinatie) 
  De vaccinatie moet geldig zijn voor de gehele periode van het verblijf. 

  Niesziekte:  
   - De vaccinatie tegen niesziekte is 1 jaar geldig. 
   - De vaccinatie dient minimaal 3 weken voor het bezoek gegeven te zijn. 

  Kattenziekte:
  - De vaccinatie tegen kattenziekte is 3 jaar geldig.
  - De vaccinatie dient minimaal 3 weken voor het bezoek gegeven te zijn. 

 • Bij het brengen van de kat levert u het vaccinatieboekje (paspoort) van uw kat bij ons in. Wij controleren hierin of de vaccinaties aan onze eisen voldoen. Als dit niet het geval is kan uw kat helaas niet bij ons blijven logeren. 


 • Uw kat is gezond. 
  Wij gaan ervan uit dat uw kat geen besmettelijke ziektes bij zich draagt. Als tijdens het verblijf blijkt dat uw kat toch ziek is moet deze z.s.m. worden opgehaald, om besmetting van andere katten te voorkomen. 
  Uiteraard zijn katten die medische zorg nodig hebben wel welkom, indien dit niet te maken heeft met iets wat overdraagbaar is op andere katten. 
   


Helaas kan het voorkomen dat uw kat toch ziek wordt tijdens het verblijf in ons pension. Ondanks dat alle katten ingeënt zijn tegen niesziekte bestaat de kans dat dit virus de kop opsteekt. Veel katten zijn namelijk drager van het virus, zonder dat we dat weten. Bij stress is de weerstand van uw kat even verminderd, waardoor hij/zij vatbaarder is voor het virus. De verplichte enting biedt geen 100 % zekerheid. Wij zullen er alles aan doen om besmetting met het virus te voorkomen, onder andere door goede hygiëne en een rustige omgeving. Wanneer er symptomen zijn zullen we de katten die besmet zijn meteen apart huisvesten in de quarantaineruimte, waarna zij z.s.m. opgehaald moeten worden. In het hoogseizoen komt onze dierenarts regelmatig een kijkje nemen in het pension om de gezondheid van onze gasten te beoordelen. Voor meer informatie over vaccineren en ziektes kunt u de website van het LICG raadplegen door op deze link te klikken.
 Ongecastreerde katersHet is helaas niet mogelijk om ongecastreerde katers bij ons te laten logeren. Katers (vanaf de leeftijd van ongeveer 6 maanden) dienen gecastreerd te zijn als ze bij ons komen logeren.  


De kamers 


De Gulden Snorhaer heeft 4 gezamenlijke kattenkamers. Uw kat verblijft hier samen met andere katten. Er zijn drie ruime kamers met een eigen buitenren en één iets kleinere kamer binnen. De drie grote kamers hebben een kattenluikje in de buitendeur, zodat de katten overdag naar buiten kunnen wanneer ze willen. 


We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met welke katten we bij elkaar zetten (jong, bang, oud, rustig, dieet, etc.). 

Al onze kamers zijn huiselijk ingericht en zijn ook voorzien van voldoende krab- en klimmogelijkheden, speeltjes, verstopplekjes en fijne mandjes en kussentjes. De kleinste kamer (zonder buitenruimte) wordt gebruikt voor het huisvesten van échte binnenkatten die niet naar buiten mogen van hun baasje en voor senioren. U kunt uw voorkeur hiervoor aangeven bij de reservering.   


De kamers zijn heel ruim opgezet en we zorgen ervoor dat het niet druk wordt in de kamers. Zo voelen alle katten zich op hun gemak in de Gulden Snorhaer. 

Het pension is open en licht: er zijn veel ramen en de deuren hebben glas. De katten kunnen op veel plekjes lekker naar buiten kijken of naar de andere ruimtes. De ruimtes zijn d.m.v. deuren ook met elkaar te verbinden. Ook de buitenrennen hebben tussendeuren. Zo hebben we ook de mogelijkheid om een groot verblijf te creëren.