Over ons

OVER ONS

Cato met onze lieve kater Cookie, die in september 2022 is overleden. (Maar die nog altijd ons fotomodel is op vele foto's op deze site.) 

Even voorstellen 


Ik ben Saskia, eigenaar van De Gulden Snorhaer en een ontzettende kattenliefhebber. Ik woon samen met mijn partner Jan en onze twee dochters in een prachtige langgevelboerderij in het buitengebied van Rijsbergen. Wij hebben zelf 4 katten; Charlie, Fonz, Smoet en Sopje. 


Ik droomde al jaren (sinds mijn studententijd!) van het starten van mijn eigen kattenpension, maar dat bleef slechts bij een droom. Ongeveer 20 jaar geleden bedachten mijn zus en ik al de naam van het toekomstige kattenpension; "In den Gulden Snorhaer".  Sjiek en toch gezellig, ouderwets en huiselijk. Het idee van een herberg, maar dan luxueus! Een soort wellness voor de katten. Wat ben ik blij en trots dat het na al die jaren eindelijk gelukt is om mijn droom te verwezenlijken en dat De Gulden Snorhaer (de naam is iets ingekort) er echt is! 


Na vele jaren lesgeven in het basisonderwijs ben ik de studie Paraveterinair (dierenartsassistente) gaan doen. Deze heb ik afgerond in juni 2015. Ook de "vakbekwaamheid Besluit houders van dieren" heb ik behaald in januari 2016. Dit certificaat heb je nodig om een kattenpension te mogen starten.


Wij zijn in 2015 meteen op zoek gegaan naar een woning in het buitengebied om het kattenpension te kunnen vestigen. In Rijsbergen hebben we onze droomboerderij  gevonden. 


Begin 2016 zijn we begonnen met het verbouwen van de boerderij. Er moest heel veel aan gebeuren. Eigenlijk zijn alleen de buitenmuren blijven staan. Het woongedeelte voorin was als eerste aan de beurt en was  na 2 jaar ongeveer klaar. Daarna zijn we verder gegaan met het (ver)bouwen van onze schuur tot kattenpension. We hebben veel klussen zelf gedaan en intussen zijn we ook trotse ouders geworden van onze twee lieve dochters, Emmy (2017) en  Cato (2019).Sinds 13 december 2020 zijn we geopend. Helaas geen feestelijke opening met familie en vrienden, i.v.m. corona, maar voor ons was het een heel speciale dag, omdat onze Emmy ook jarig was! Het filmpje van de opening staat op de home-pagina. 


Intussen hebben we de afgelopen jaren al heel wat lieve katers, poezen en kittens mogen ontvangen voor een heerlijke vakantie in de Gulden Snorhaer en hebben we al een flink aantal vaste gasten die elke vakantie bij ons komen logeren.

De katten kunnen bij ons genieten van hele mooie, ruime kamers, met veel verstopplekjes, ligplekken met fijne kussens en veel krab-, klim- en speelmogelijkheden. De kamers zijn in huiselijke sfeer ingericht, zodat de katten zich snel op hun gemak zullen voelen. Ook zijn er grote buitenrennen waar de katten van het ochtend- en avondzonnetje kunnen genieten en uitzicht hebben over de plantenkwekerij naast ons. 
Wij proberen met dit kattenpension aan huis een vertrouwde en veilige omgeving voor uw kat te creëren. Ons streven is dat iedere kat op zijn gemak is bij ons in de Gulden Snorhaer.